Help Stichting Suze om het leven van kinderen met een beperking te verbeteren

Over de Stichting suze

Stichting suze

Stichting Suze zet zich in de eerste plaats in voor de naamgever van de stichting, Suze. Door Suze’s beperkingen is er veel zorg en zijn er dure hulpmiddelen nodig, die helaas niet altijd of maar gedeeltelijk worden vergoed.

De grootste kostenpost is hierbij de rolstoelbus.  Stichting Suze heeft deze bus, dankzij een geweldig aanbod, kunnen leasen, maar om de bus te laten rijden, is er maandelijks een flink bedrag nodig.

Het idee voor een stichting is ontstaan uit de actie ‘Kroontjes voor Suze’. Deze actie startte in 2020 om door middel van het inzamelen van kroonkurken, te sparen voor een rolstoelbus voor Suze. Om ook op andere manieren geld in te kunnen zamelen, is Stichting Suze opgericht.

Over suze

Suze (2018) is het zesde kindje van Patrick en Hanneke van Ommen. Hanneke omschrijft Suze als hun wonderkindje, omdat haar komst eigenlijk medisch onmogelijk was na kankerbehandelingen bij Patrick. Tijdens de zwangerschap bleek Suze langzaam te groeien en ontstonden er zorgen over haar gezondheid.

Maar er waren niet alleen zorgen rondom Suze, ook Patrick moest opnieuw de strijd aan gaan tegen kanker.
Suze bleek een zeer zeldzame genafwijking, AGO2, te hebben, waardoor ze 24 uur per dag hulp nodig heeft. Iets wat haar ouders met alle liefde doen. Zo krijgt ze sondevoeding, heeft ze last van reflux en kan ze niet zitten, rollen of lopen.

De zorg rondom Suze brengt ook veel financiële stress, omdat een groot deel van de zorg die ze nodig heeft, niet wordt vergoed.
Van daaruit ontstond het idee voor Stichting Suze. Om niet alleen Suze en haar gezin te ondersteunen, maar ook andere jonge gezinnen die voor dezelfde moeilijkheden staan een hart onder de riem te steken.